Koronavírusról másképp

2020.04.02

            

        Úgy látom, kiveszett az emberekből a józan, paraszti ész. Már közeli ismerőseimtől is olyan dolgokat hallok, ami egy agyhalott agyából pattant ki, és futott végig a médiában.

Nagy jó lenne tudni valamit azokról a statisztikákról is, hogy hány ember halt meg összesen tavaly ugyanebben az időszakban országonként.

         Patt helyzet, mert ha sokáig maradnak munka nélkül az ember, az éhséghez és a gazdasági nehézségek több halálos áldozatot fognak szülni mint a jelenlegi helyzet. A depresszió, a kilátástalanság, és akár a bűnözés is.

Viszont a nem betartás pedig a vírus túlzott burjánzásához, ami pedig a halálok megsokszor -ozódásához vezethet. Egy dolog tény, egy bizonyos ideig viseljük a kiszolgáltatottságot, de hosszú távon az ember szabadságát nem lehet elvenni.

De nézzük a meg a vírust továbbá más megközelítésekből is.

Tegyük fel, hogy tényleg egy vírusról van szó, ami egyelőre nem teljesen ismeretes. Nem tudjuk, hogy meddig él, és hogy hogyan terjed.

Ami tény, hogy bármilyen maszk csökkenti a vírus terjedését, még ha nem is véd meg tőle. Gratulálok a WHO-nak, az ellenkező nyilatkozatért, ami szerint nem kell viselni. Ha a vírustól nem is véd meg, kiszökő nyálad a maszkodban marad, és ha esetleg hordozó vagy, nem terjed tovább.

Másik állítás, hogy ez egy biológiai fegyver.

Ezt sem kell elhinni, de természetesen akár lehetne is benne valami. A hatalom megszerzésének érdekében, a mai világban már bárkiről bármit el tudok képzelni. És minél láthatatlanabb, annál észrevehetetlenebb. Egy kis mutáló fehérje, és máris romban a világ gazdasága.

És az ilyen jellegű. haláltól való félelem, azért előbb utóbb minden embernél aktiválódik. Legyen az amerikai vagy orosz elnök. Az ismeretlentől való félelem szinte mindenki tudattalanjában ott van.

A tény az, hogy úgysem fogjuk megtudni mi is az igazság ezzel kapcsolatosan.

Most nézzük a dolgokat kicsit bizarrabb oldalról. Több jövendőmondó is háborút jósolt a 2020 as évre.

Meg azért, mi is éreztük, hogy ez az év más lesz mint eddig. De lehet csak én hallottam az év elején ismerősömtől sztereóban, hogy az új kezdet éve lesz.

   Egy kollektív változáshoz tényleg nagy dolgok kellenek. És azt mondom, hogy ez elég nagy dolog. Bezárva, lelassulva, elmerengve.

Bár pontos adataim nincsenek egy átlagos éves elhalálozásról, de minél kevesebben élnek egy régi rendszer (ideológia) szerint, annál nagyobb a lehetőség a kollektív változásra.

Ha például. Magyarországot nézem politikai szemszögből, akkor még egy ideig nem beszélhetünk rendszerváltásról. Jelenleg a parlamentben, és az országban is több olyan ember él, aki még ismerte a régi rendszer működését, és kötődik hozzá valamilyen formában, ami főként érzelmileg van. Ezek az érzelmek elég erősek. Így nehéz kollektíve elérni a rendszerváltozást.

Szóval magyar honfitársaim kitartás. Cirka 10-15 év és meglesz  a rendszerváltás Magyarországon is.

  Nézzük a dolgokat vallási megközelítésből. Bármennyire is próbálok a keresztény egyház materializmusától elvonatkoztatni, egyszerűen nem megy.

  Az uralkodó, spirituális vezetőink, kőkemény materialisták. Azaz az anyagban, és egy elképzelhetetlen túlvilágban hisznek. Amit valljunk be, nem túl spirituális gondolkodási mód, hiszen ez ahogy van, csak fekete és fehér lehet. Ami tudjuk elég árnyalatlan egy színskálán.

Ez volt a kezdetlegessége a lélek fejlődésének. Hogy azért jövünk a Földre, hogy szenvedjünk. Van egy jó hírem. Jézus pont erre tanított kétezer évvel ezelőtt, hogy ő már megszenvedte helyettünk,. És mi nem a szenvedését, hanem a feltámadását, a szabadságát vigyük tovább.

Ezért is üresek már a templomok a fejlett országokban, hiszen, a keresztény egyház a rugalmatlan gondolkodása miatt, ma már inkább korlátoz, sem mint vezet.

És az sem igaz, hogy az embereknek nem lenne szüksége lelki és szellemi vezetésre, csak sajnos a történelmi egyház ma már erre képtelen. A sok modern irányzat meg inkább alkalmatlan.

Az egoista ember további fő jellemzője, hogy pusztán matériában képes gondolkodni. Az egoistát. itt most nem az önző értelemben gondolom, hanem a fizikai testtel való azonosulást.

Nézzétek csak a konzervatív papjainkat. Szinte a legtöbb kopasz. A kopaszság pedig pontosan annak a jele, hogy képtelenek vagyunk kapcsolódni a fölöttünk lévő hatalmakkal. Hol kapcsolódunk a felső világokkal, ha épp nem a fejünk tetején.

Sok helyen esetleg olvashatunk olyat is, hogy a haj az egót szimbolizálja, ami egy másik tekintetben szintén megállja a helyét. Hiszen azok a vezetők, akik beállnak egy rendszerbe, katona vagy egy szerzetes, lemond a saját érzelmi életéről, úgymond, feladja a saját egóját, és kiszolgáltatja az életet egy rendszernek. Így érzelmi tekintetben szintén lemond a saját egójáról.

Na de akkor vissza a vírushoz. Talán nem véletlen, hogy éppen a kommunista Kína, a buzgóan vallásos Olaszország, és a túl szabad Amerika van a világ fókuszában. Vagy csak nekem tűnik fel?

Természetesen hallani azért más országokról is, de a fókuszban ez a három ország volt. A konzervatívan materialista, azaz kommunista Kína, a vallásos materialista Olaszország, és a liberálisan fogyasztói materialista Amerikai.

  Talán az sem véletlen, hogy pont ezek az országok, akik a világ jelenlegi vezetői, mennek át a legnagyobb átalakuláson, változáson. És várjuk ki még az Oroszország végét.

       Mára ennyi elég is a vírusból, de még folytatom. Egyes intuíciós becslések szerint, még van két hónapunk az átalakulásra. Egy kicsit még ki kell bírni ahhoz, hogy a megtisztulás tényleg elérje a végső célját, hatását.