Coach vagy pszichológus

Kedves Érdekldő!

Bátorkodom feltételezni, hogy coach keresésed oka, életed minőségi változásra való elköteleződésed. Beköszöntött az idő, amikor már nem csak gondolati, "jó lenne tenni valamit" szinten szeretnél foglakozni a változással, hanem tenni is fogsz az ügy érdekében. Amikor megérkezett az életedbe az a bizakodó, reményteljes állapot, amikor készen állsz valami új befogadására, amire hosszú ideje várakoztál. Amikor már lelkileg is készen állsz lépni egy nagyot valami új, valami jobb felé, de lehet még egyedül képtelennek érzed magad erre a folyamatra. És ha még nem is tudod pontosan mi az folyamat, vagy nem tudod a hogyant, jó helyen jársz. 

Legtöbb ember filozófiája az, hogy egyedül is boldogul a problémájával. Ami természetesen igaz is lehet. A kérdés mindig, a mennyi idő alatt. Mennyi idő alatt képes azt az élethelyzetet, amit saját nézőpontjaival alakított ki évek alatt, egy másik, egy új aspektusból látni, és változtatni ezen egy nagyobb jellegű dráma nélkül. Mennyi időt, energiát és nem kevés esetben veszteséget tud szánni a probléma megoldására. Mennyi ideje van arra, hogy ma ne történjen semmi, amivel előbbre léphetnénk. Ugyanis az időt valójában csak akkor kezded el igazán értékelni, amikor már felfogod, hogy az a perc, ami most elmúlt, már nem tér vissza soha többé ebben az életedben. Amikor legbelül tudatosítod, hogy nem mindegy milyen érzelmi állapotban töltöd perceidet, óráidat, napjaidat. Amikor a feszültség helyett az örömet, vidámságot és a beteljesülést választod. Amikor a hiányt bőséggé formálod, és elkezded végre érezni, hogy közöd van a saját életedhez.

Ami nagyon fontos. A coaching, nem terápia, és nem pótolja a pszichoterápiát. Nem segít feldolgozni azokat a traumákat, amit életed során elszenvedtél. Nem tudja kárpótolni azt az elszenvedett veszteséget, ami miatt az életed ennyi éven keresztül várakozó pályára kényszerült. Viszont ha már megvan benned az elkötelezettség a változás irányába, nincs ami megállítson.

Szakmai tudásomat, az élet különböző helyszínein szerzett tapasztalataimmal szövöm át. A legegyszerűbb gondolkodásmódtól, a legkülönfélébb gondolkodásmódú emberekkel volt már dolgom. Legyen az vidéki, városi, materialista vagy spirituális, nem tud meglepni az állapot, környezet, amiből a "rakétákat ki kell lőni".

Ne sajnáld magadtól az időt, és a pénzt sem. Utólag úgyis belátod, megérte. Megérte, mert nem toporgsz tovább a saját mocsaradban, ami eddig talán leginkább csak felemésztette az életed energiáit. Nem lehet többé kifogás, hogy nem kaptam meg valamit, amivel többre mentem volna az életemben.  

Ki azok az útkeresők? Azok, akik be merik vallani, és fel merik vállalni maguknak azt a tényt, hogy "nem vagyok jó helyen"! Sokunk érezhetik azt, mintha eddigi életükhöz, valójában semmi, vagy csak kévés közük lenne. Ahogy az elnyomása sem jó, úgy a túlzott szabadság is ébreszthet egy nyomasztó érzést. A kettő között, viszont gyakran a langyos víz állapotában "ücsörgünk" éveken keresztül. Ha úgy érzed, megérett az életed a változásra, változtatásra, keress bátran és bizalommal.  Online foglalás

Foglalj időpontot időben. A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.